La campanya Medicaments Solidaris necessita 1.600 voluntaris.


  • La Vanguardia (Català)
  • PAULA PONS


    Des de Farmàcia Gomis ens hem assabentat d'aquesta notícia i la volíem compartir:

    El Banc Farmacèutic busca 1.600 voluntaris per a la desena edició de la campanya Medicaments Solidaris, que té com a objectiu duplicar les xifres de l’any anterior i aconseguir més de 60.000 medicines sol·licitades per 128 entitats assistencials de tot Espanya. Els medicaments que es recullin durant l’acció aniran destinats a persones en situació d’exclusió social i pobresa que no poden costejar. Aquesta campanya tindrà lloc el pròxim 4 de març i se farà en 800 farmàcies repartides a les províncies de Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Osca, Castelló, València, Tarragona, Cadis, Còrdova i Lleida.
    En aquesta acció es recolliran, tal com ha afirmat el president del Banc Farmacèutic, Àlex Brenchat, “medicaments que no necessiten recepta, de primera necessitat, del dia a dia” que hagin sol·licitat anteriorment “entitats com Càritas o la Creu Roja, que atenen persones amb diferents perfils, com la drogodependència o la pobresa.”
    El president de l’oenagé ha afirmat que la valoració d’aquesta acció és “molt positiva, ja que la resposta de la ciutadania és molt bona” i la campanya ha anat en augment any rere any. “Vam començar només a Barcelona i ara ja som en 800 farmàcies de quinze províncies”, afirma Brenchat.
    En l’última edició de la campanya, en què van participar 880 voluntaris i més de 700 farmàcies, es van recollir un total de 30.000 medicaments, amb un valor de 134.000 euros.
    Aquesta edició coincideix amb el desè aniversari de l’oenagé, que, a part d’impulsar accions com aquesta campanya, també s’encarrega del Fons Social de Medicaments. Aquest fons atén el pagament de la medicació prescrita pel metge de persones que per circumstàncies especials no poden pagar-se les medecines. Segons Brenchat, els qui recorren a aquest servei són usuaris que esperen que l’Administració aprovi la seva situació i puguin obtenir els medicaments gratuïtament, o d’usuaris en situació de pobresa que recorren directament als treballadors socials dels centres d’atenció primària. L’oenagé vol garantir el tractament, per tant, assumeix el cost només dels tractaments que podrà subvencionar durant sis mesos, fins a la revisió de la situació econòmica del pacient. “Es destina un màxim d’entre 20 i 25 euros al mes per persona”, afirma Brenchat.
    El president del Banc Farmacèutic ha avançat que aquest Fons Social de Medicaments, implantat a Barcelona, arribarà aquest any a Madrid i el 2018 a València i Aragó.